Ystävyyden helliminen

13.2.2015

Hei rakkaat kanssatreenaajani Ilon ja Onnellisuuden kuntosalilla!

Ystävyys ja läheiset ihmissuhteet ovat suurimpia merkityksellisyyttä tuottavia asioita elämässämme. He antavat meille iloa, läheisyyttä, tukea ja turvaa. Heidän hyväksynnässään identiteettimme ja minän tuntomme vahvistuu ja laajenee. 

Eikä ystävyytemme tuottama onnellisuus tutkimusten mukaan rajoitu pelkästään kahden ihmisen väliseksi, vaan se vaikuttaa jopa kolmanteen polveen eli siitä hyötyvät myös ystävän ystävän ystävät. Ystävyys on kuin sadepisaran aiheuttamat, alati leviävät onnellisuuden renkaat tyynen veden pinnassa.

Ja mikä parasta, mielemme ei koskaan totu tai kyllästy läheisten ihmissuhteiden tuottamaan onnellisuuden tunteeseen, vaan haluamme yhä uudestaan ja uudestaan kokea sen ilon, lämmön ja yhteenkuuluvuuden, joka soi onnellisuutemme ytimessä.

Siispä emme tyydy Ilon ja Onnellisuuden kuntosalilla yhteen ystävänpäivään, vaan juhlimme ystävyyttä koko viikon. 

Onnellisuusharjoitteena on siis YSTÄVYYDEN HELLIMINEN
•    Aloita päiväsi heti herättyäsi ajattelemalla ystäviäsi. (Mukavimmin tämä sujuu vielä lämpimän peiton alla.) Kunkin ystävän kohdalla mieti hetki, miksi hän on niin tärkeä sinulle, mitä olet häneltä saanut ja mistä olet kiitollinen. Tee myös päätös, keneen olet juuri sinä päivänä yhteydessä.
•    Huomioi päivän aikana ainakin yhtä ystävääsi puhelulla, facebookin henkilökohtaisella viestillä tai sydämellisellä tekstarilla. Voit myös yllättää hänet kirjeellä tai kivalla kortilla. Tai sovi tapaaminen, käy vierailulla tai kutsu luoksesi. Tärkeää on, että annat ystäväsi kokea, että ajattelet häntä ja hän on sinulle tärkeä.
•    Anna myös aikaasi lähimmillesi. Pienetkin hetket ovat yllättävän arvokkaita, kunhan olet läsnä juuri hänelle. Pysähdy, ole kiinnostunut, kuuntele, kannusta, rohkaise, tue ja ole avulias. Innostu hänen kanssaan ja iloitse hänen onnistumisistaan. Ja osoita kiintymyksesi. Usein siihen riittää hyväksyvä katse, pieni kosketus ja hymy.
•    Halaaminen on myös erinomainen tapa lisätä läheisyyttä ja syventää ystävyyttä, jos itse koet sen omaksi tavaksi toimia.
•    Ja illalla vielä nukkumaan käydessäsi tunne kiitollisuutta rakkaista ihmisistäsi, yhdessä ja erikseen.

Kuva: Lumisydän

Ja näin ystävänpäivän tiimoilla käytän tilaisuuden hyväkseni ja kiitän juuri sinua, rakas ystäväni! Olen iloinen, että saan jakaa kanssasi Ilon ja onnellisuuden kuntosalin, joka on tärkeä osa unelmaani ja elämääni.

Kiitos, kiitos, kiitos!

Iloista ja onnellista ystävänpäivää toivottaen, lämpimin halauksin
Auli

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet