Pikkuisen parempi olo

6.2.2015

Hei rakkaat onnellisuusjumppaajat,

Muutama päivä sitten pohdin blogissani Onnellisuutta on pikkuisen parempi olo, onko onnellisuus joko-tai vai sekä-että. Usein arkikielessä miellämme onnellisuuden asiaksi, jolla on ikään kuin On/Off-nappula. Joko olen onnellinen tai sitten en. Ja olen itsekin tuskaillut hankalana hetkenä, että kyllähän minun onnellisuusvalmentajana pitäisi pystyä olemaan onnellinen, mutta kun ei. Silloin olen jäänyt onnellisuuden On/Off-määritelmän vangiksi.


Kuitenkin jos miellämmekin onnellisuuden energiakentäksi, jolla on portaaton säätö, niin vapaudumme täydellisen onnellisuuden ehdottomuudesta ja vaativuudesta. Silloin pienenkin hyvän asian huomaaminen elämässämme tuottaa jo lisää onnellisuutta. Ja voimme olla yhdellä elämänalueella alakuloisia ja toisella iloisia. Mutta tiedämme, ettei yksi vastoinkäyminen kaada koko onnellisuutta.

Niinpä tulevalla viikolla harjoittelemme tuon onnellisuuden energiakentän volyyminappulan käyttöä ja menemme kohti PIKKUISEN PAREMPAA OLOA.

•    Tämä harjoitus on luontevaa tehdä haastavassa tilanteessa tai kun märehdimme jotain meille tapahtunutta. Hengitä syvään ja kysy itseltäsi, mikä ajatus tai teko helpottaisi hiukan oloani? Mikä ajatus tai teko tekisi minulle pikkuisen paremman olon? Ja sitten kuuntele, odota rauhassa vastaus. Kyllä se sieltä tulee.
•    Jos tunteesi ovat imaisseet sinut pyörteeseensä, niin muista, että tunteiden tärkein tehtävä on toimia kompassina. Tunnustele, parantaako joku ajatus tai teko olotilaasi vai ei. Jos menet huonompaan suuntaan, niin tee u-käännös kysymällä itseltäsi: Mikä ajatus tai teko tekisi minulle pikkuisen paremman olon?
•    Kun sinulla on kiva olo, voit toki kokeilla, saatko onnellisuuden volyymia vielä suuremmalle. Mikä ajatus tai teko tekisi minulle vieläkin paremman olon?
•    Voit tehdä myös itsellesi listan asioista, joiden tiedät aina tuovan sinulle pikkuisen paremman olon. Voin omalta kohdaltani heti mainita muutaman: lämmintä teetä perhosmukista, Pharrell Williamsin Happy-biisi (tuli tänä aamuna radiosta), rakkaiden lapsukaisten tapaaminen, kauniiden pienten yksityiskohtien havaitseminen…
•    Tai voit luoda muistiisi onnellisista muistoistasi sellaisen Paremman olon keitaan, jonne voit aina välillä pujahtaa rentoutumaan ja hymyilemään eli tietoisesti tuoda mieleesi mukavia asioita, jotka todennäköisesti tuottavat sinulle pikkuisen paremman olon.

Juuri nyt minulle tuo parempaa oloa tuo ihana auringonpaiste ja kaunis valkea lumihanki. Ja nice cup of tea :-)

Pikkuisen parempaa viikkoa toivottaen
Auli

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet