Harjoitetaan luottamusta

30.1.2015

Hei kaikki rakkaat onnellisuusjumppaajat,

Olen ihminen, jota on lähes koko aikuisiän vaivannut kiire ja siitä johtuva kärsimättömyyden tunne. Ikään kuin maailma ei valmistuisi ilman minua. Ainoa, johon olen kyennyt luottamaan, on ollut kykyni tehdä paljon ja nopeasti. Mitä kiireempi, sitä enemmän tehoja puristin itsestäni ulos. Ja vaikka olin kuullut vetovoiman lain vaivattomuudesta, en todellakaan luottanut siihen, vaan senkin pyrin alistamaan tahdonvoimani työkaluksi. Ja voitte arvata, että elämässäni ei ollut juurikaan aitoa iloa ja hauskuutta.


Miten sitten pääsin tuosta kiireestä ja hampaiden kiristelystä? Minulle toimi pysähtyminen. Pysähdyin kysymään itseltäni, mitä sydämessäni haluan. Ja kuullakseni vastauksen minun oli tultava läsnä olevaksi tähän hetkeen. Yhteen hetkeen kerrallaan. Ja samalla minun oli luotettava, ettei maailma jätä minua kyydistään, vaikka hetken huilaankin.Kuva: Schwarzsee Classic by Jeff P

Luottamus syntyy tässä hetkessä, juuri nyt. Luottamus syntyy ollessamme vakuuttuneita siitä, että kaikki on nyt juuri niin kuin pitääkin. Luottamus on siis vastustamattomuuden ja hyväksynnän kumppani. Kun lakkaamme vääntämästä nykyhetkeä toiseen muottiin ja hyväksymällä tämän hetken juuri tällaisena, voimme uskoa ja luottaa tulevaan. Luottamalla tähän hetkeen löydämme oikeat rakennuspuut tulevaan. Ja tulevalla en tarkoita pelkästään vuosien päässä olevaa tulevaisuutta, vaan myös tulevaa hetkeä, seuraavaa sekuntia. Hyväksymällä tämän hetken löydän oikean ja viisaan tavan toimia seuraavassa hetkessä.  

Luottamus on vahva pohja elämälle, jossa moni asia tuntuu hyvinkin epävarmalta. Luottamus tuo meille turvallisuutta ja siitä kumpuavaa levollisuutta. Kun meillä on vahva tieto sisällämme, että kaikki on hyvin, kaikki tapahtuu ajallaan juuri oikealla hetkellä ja oikeassa järjestyksessä, elämäämme tulee suuri rauha ja seesteisyys.

Tulevalla viikolla HARJOITAMME LUOTTAMUSTA.

•    Huomioi, mihin kaikkiin asioihin luotat itsessäsi. Varmaankin ojentaessasi kättä kohti kynää luotat, että sormesi poimivat kynän. Tai lenkille lähtiessäsi sinulla on luottamus, että jaksat takaisin kotiin. Arjesta löydämme lukemattomia esimerkkejä toiminnoista, joissa luotamme itseemme. Tule tietoiseksi niistä muutaman kerran päivässä.
•    Mieti myös persoonallisuuttasi ja vahvuuksiasi. Mihin voit itsessäsi luottaa? Reiluuteen, avuliaisuuteen, ilmaisullisuuteesi, uskollisuuteesi, positiiviseen tai rauhalliseen asenteeseesi, kykyysi ymmärtää, innostaa tai organisoida tai johonkin muuhun. Mikä hyvä luonteenpiirteesi auttaa sinua päivittäin? Harjoita luottamusta hyviin ominaisuuksiisi: Luotan kykyyni ymmärtää tämä. Tai luotan kykyyni olla ystävällinen ja rakkaudellinen. Tai luotan kykyyni löytää oikeat sanat. Jne.
•    Kokeile myös luottaa muihin. Luotan pomoni reiluuteen. Luotan nuoreni tapaan hoitaa asiansa järkevästi. Luotan, että lapseni pärjää. Luotan, että hän tekee parhaansa. Luotan, että läheiseni tarkoittaa hyvää. Luotan, että kohtaamallani ihmisellä on hyvät aikeet. Jne.
•    Huomaa, miten luottamisen harjoittaminen vaikuttaa sinuun. Lisääkö se rauhaa vai ryhtyykö mieli taistelemaan vastaan? Jos olet vuosia ollut huolissasi nuoresi tavasta hoitaa asiansa, niin yksi lause ei tilannetta muuta. Kun tunnistat levottomuutta tai huolestuneisuutta itsessäsi, hengitä silloin syvään ja sano pelkästään mielessäsi LUOTAN. Tai KAIKKI ON HYVIN. KAIKKI JÄRJESTYY.
•    Sillä me emme todellakaan tiedä tarinan loppua. Tämä hetki on vain yksi piste elämämme polulla emmekä oikeasti tiedä, minne polku jatkaa ja missä on tarinan loppu. Ja usein vasta jälkeenpäin ymmärrämme, miksi jotain piti tapahtua. Usein muistutan itseäni omakohtaisesta kokemuksestani: Ellei mummoni olisi saanut sydänkohtausta, en olisi tavannut tulevaa puolisoani. Löydätkö omasta elämästäsi vastaavia juonen kulkuja?

Nyt harjoitan luottamusta siihen, että mieheni huomaa tuoda perjantain kunniaksi Runebergin tortut kaupasta :-)
Lämpimin ajatuksin
Auli

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

1  

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet