Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0
5 tapaa rakastaa / Iloversum

5 tapaa rakastaa

2.9.2016

Hei rakas ystävä,

Viime viikolla lämmittelimme rakkauden neuronipiirejä aivoissamme. Avasimme sydämemme ja annoimme rakkauden täyttää meidät ilman vaatimusta rakkauden ilmaisemisesta. Nyt lähdemme etsimään itselle sitä luontevinta tapaa osoittaa rakkautta.

Usein törmää ajatukseen, että ainoa oikea tapa osoittaa rakkautta, on tunnustaa rakkautensa verbaalisesti. Ja jotta asia olisi mahdollisimman vaikea, miten vain puolihuolimattomasti livautettu lause ei kelpaakaan. Elokuvista kun tulee oppineeksi, että se pitäisi sanoa vielä sillä oikealla äänensävyllä ja oikeanlaisessa tilanteessa. Ja siihen kun vielä lisää peruspelon hylätyksi tulemisesta, niin ei mikään ihme, että rakkautensa tunnustajalla ’Minä rakastan sinua’ tahtoo juuttua kurkkuun.

Jos tunnistat tuon vaikeuden, älä huoli. Nimittäin luin vuosia sitten kirjan, jossa kerrottiin viidestä erilaisesta tavasta osoittaa rakkautta. (Valitettavasti en enää muista kirjan nimeä.) Ja sitä lukiessani oivalsin, että on useita erilaisia tapoja rakastaa ja osoittaa rakkauttaan. Ja se helpotti myös rakkauden huomaamista ja vastaanottamista, kun ei enää tarvinnut tehdä itseään murheelliseksi miettimällä, milloin oli kuullut ’Rakastan sinua’.

5 tapaa osoittaa rakkautta

Verbaalisesti rakkauden ilmaiseminen
Jotkut ihmiset osaavat täysin luontevasti kohottaa toisen oloa ja tunnetilaa sanallisesti. Aidosti ja vilpittömästi he kertovat arvostuksensa ja tunnustavat rakkautensa. Kannustaessaan ja kehuessaan he osaavat täysin sujuvasti välttää imartelun karikot ja nolouden suot. He löytävät juuri oikeat sanat oikeisiin hetkiin. Sanat, jotka hoivaavat ja hellivät.

 

Rakkauden osoittaminen lahjoja antaen
Yksi tapa osoittaa rakkauttaan on antaa lahjoja. Eräs ystäväni on aivan loistava tässä taidossa. Hän löytää aina jotain sopivaa annettavaa tai viemistä. Olen joskus epäillyt, että hänellä on aivoissaan erityinen lahjapoimu, jossa yhdistyvät kyky ymmärtää syvällisesti ystäviään, tieto heidän mieltymyksistään sekä ylenpalttisen tarkka havainnointikyky, joka saa hänet näkemään ympäröivän maailman mahdollisina lahjoina. Ja jokaisesta lahjasta näkee, että hän on ajatellut lämpimästi ja rakkaudella lahjan saajaa.

Läheisyys rakkautena
Rakkautta voi osoittaa myös fyysisesti koskettaen, olemalla lähellä. Pieni hipaisu ohi mennessä. Hiusten pörröttäminen. Kainaloon käpertyminen televisiota katsottaessa. Käsi kädessä käveleminen. Sormella kuvion piirtäminen toisen iholle. Lähtöpusut ja kotiintulohalit. Rakkautta on koskettaminen. Ja rakkautta on myös päästää toinen ihminen lähelleen, omalle reviirilleen.

 

Pienet palvelukset, rakkaudelliset teot
Yksi noista kirjassa mainitusta viidestä tavasta on pienet palvelukset. Mieheni on todella hyvä tässä tavassa. Hän tuo teekuppia ja käärii vilttiä jalkojeni ympärilleni. Hän huolehtii, ettei ovi ole lukittuna, kun olen tulossa myöhään kotiin. Hän muistaa etsiä kaupasta lempihammasharjani tai hiekoittaa polun autolleni jo ensimmäisenä liukkaana aamuna. Ei näiden juttujen tarvitse todellakaan olla isoja. Mutta pienikin juttu kertoo, että hän on ajatellut minua.   

 

Rakkautta on yhdessä tekeminen
Itse taas tunnistin omaksi tavakseni yhdessä tekemisen. Voiko antoisampaa ollakaan kuin yhdessä mattojen peseminen tai puutarhan laittaminen? Yhteisen tavoitteen eteen uurastaminen on minulle se helpoin ja luontevin tapa kokea ja osoittaa rakkautta. Mutta aina tavoitteiden tai tekemisten ei tarvitse olla suuriakaan. Yhdessä tekemiseksi riittää myös yhteinen kävelylenkki tai yhdessä oleminen kumpikin omaa kirjaansa lukien. Yhdessä tekeminen tai saman äärellä oleminen on jakamista. Olet mukana kanssani tässä jutussa, koska rakastan sinua.

Tulevan viikon mielenjumppaharjoitteet

Anna itsesi täyttyä rakkauden energialla. Ja anna rakkauden virrata, aivan kuin viime viikolla jo harjoiteltiin.

Tunnistitko itsellesi luontevimman tavan osoittaa rakkautta? Jos tunnistit, käytä sitä tulevan viikon ajan tietoisesti joka päivä. Voit osoittaa rakkauttasi läheisillesi, ystävillesi tai jopa lähimmäisen rakkautena tuntemattomalle. On sitten kyseessä kannustavat sanat, arkipäivän lahja kauppareissulta, lämmin kosketus, valmiiksi voideltu voileipä tai yhdessä puuhastelu, anna rakkautesi virrata. Ja nauti rakkauden osoittamisesta.

Jos vielä olet epävarma oman tapasi kanssa tai haluat laajentaa rakkauden osoittamisen tapojasi, kokeile joka päivä yhtä viidestä tavasta osoittaa rakkautta. Päätä aina aamuisin herättyäsi, mikä on tämän päivän rakastamisen tapa, niin näet päivän aikana mahdollisuuksia osoittaa rakkauttasi juuri tuolla tavalla. Ja on tapasi mikä tahansa, anna lämmön ja rakkauden virrata sydämestäsi.

Tee myös huomiota, miten läheisesi osoittavat rakkauttaan. Heidän luontaiset tapansa osoittaa rakkautta voivat olla kokonaan toisenlaiset kuin omasi. Mitäpä jos se ihan arkinen kahvin kaataminen kuppiisi tai yhdessä kuntosalille lähteminen onkin rakkautta ja arvostusta sinua kohtaan? Avataan itsemme huomaamaan ja vastaanottamaan rakkautta mahdollisimman monella tavalla. Kun lakkaamme odottamasta rakkautta vain omalla tavallamme, huomaamme rakkauden virtaavan hyvin monimuotoisesti.  Parhaimmillaan jopa linnunlaulu ja syksyn keltaiset lehdet kertovat rakkaudesta.

Runsaasti rakkautta viikkoosi toivottaen

Auli

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

MexicanPossu 08.02.2021 17:08:14

Get RICKROLLED

Hehee.. Sain tästä koulutehtävään vastaukset hehhee

1  

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet