9 erilaista tapaa hankkia ja antaa lahjoja – Nautitko lahjojen miettimisestä vai ahdistaako pelkkä ajatuskin?

12.12.2018

Hei rakas ystävä,

Jälleen on vuoden kuumin lahjasesonki. Osalle lahjojen miettiminen ja ostaminen tuottaa stressiä. Jotkut haluaisivat unohtaa koko homman, kun taas toiset ovat taas lahjamahdollisuuksien keskellä ihan omassa elementissään. Stressaako lahjojen hankkiminen? Persoonallisuustyyppimme tulee näkyviin myös siinä, miten suhtaudumme lahjojen hankkimiseen ja antamiseen.  

Minkälainen sinä olet lahjojen hankkijana ja antajana?

1. Täydellistä lahjaa etsivä
Tavoitteenasi on löytää täydellinen lahja kullekin. Lahjoja valitessa sinua kuitenkin ahdistaa, jos mahdollinen lahja ei sittenkään ole ihan-niin-täydellinen. Niinpä päätöksen tekemiseen kaupassa menee usein huomattavasti aikaa, kun pohdit eri vaihtoehtoja, tutkit niiden laatua ja mietit joka kantilta lahjan täydellistä sopivuutta saajalle. Niinpä lopputulos on aina harkittu, elegantti ja tyylikäs.  

2. Pitkin vuotta lahjoja ostava
Koska tunnistat herkästi muiden tarpeet ja toiveet, löydät vaivattomasti juuri kullekin sopivan lahjan. Aina kun näet jollekulle sopivan lahjan, hankit sen jo varastoon. Joulun ja syntymäpäivien lisäksi sinulla on joka tilanteessa aina viemisiä, tuomisia tai parhaassa tapauksessa itse tehtyjä pikku lahjoja annettavaksi niin läheisillesi kuin kaikille muillekin, joita voi juhlistaa, kiittää, muistaa tai arvostaa lahjan antamalla.

3. Tehokkaasti lahjat hankkiva
Sinua ärsyttää joulun alla kaupoissa maleksiminen. Niinpä päätät hankittavat lahjat etukäteen ja kierrät nopeasti, sivuille vilkuilematta läpi kaupat, josta ne hankit. Vielä parempi, jos saat jonkun muun tekemään ostokset puolestasi. Voit myös virittää tehokkuuden huippuunsa ja ostaa kaikille saman lahjan. Niinpä läheisesi muistavat pyjama-, teemuki- tai palapelijouluja.

4. Merkityksellisyyttä lahjoissaan korostava
Et halua antaa pinnallista lahjaa vain lahjan antamisen takia. Sinun antamissa lahjoissasi on jokin syvempi merkitys tai ne voivat kuvata sinun ja lahjan saajan välistä suhdetta. Annat aina jotain ainutlaatuista, joten voit hyvinkin hankkia kirpparilta jotain erityistä, tuunata uutena ostamaasi lahjaa tai vähintäänkin panostaa lahjapaketin yksilöllisyyteen.

5. Älykkäisiin lahjoihin panostava
Olet ehdottomasti sitä mieltä, että vähemmän on enemmän. Mutta jos perhetraditioiden takia on suostuttava jotain hankkimaan, niin hyvä ja oivaltava idea on lahjan ydin. Niinpä terävä ja tarkkanäköinen huumorintajusi saattaa pilkahtaa esiin lahjoistasi. Tai voit hankkia jotain älyllistä toimintaa vaativaa tai kehittävää, kuten kirjoja tai pelejä.

6. Lahjalla ystävyydestä kertova
Antamasi lahjat pohjautuvat läheiseen ystävyyteen ja yhdessä vietettyihin hetkiin, joten tunnet hyvin lahjan saajan ja osaat hankkia kullekin sopivan lahjan. Turvallisuutta ja luotettavuutta arvostavana tarkistat myös aina lahjojen turvallisuuden, varsinkin ostaessasi leluja tai lastenvaatteita. Pakettiin käärittyjen lahjojen rinnalla todellinen lahjasi on antaa säännöllisesti aikaa ystävillesi.

7. Lahjalla hauskuutta tuottava
Yhdessä juhliminen on sinusta jo sinänsä arvokasta, sillä ilon tuottaminen ympärillesi on parasta, mitä tiedät. Myös annettu lahja on aina parempi, jos lahjan saajan lisäksi muut – myös sinä itse – pääsevät nauttimaan siitä. Hassut tai hullunkuriset lahjaideat ovat sinun erikoisalaasi, sillä kunnon naurua parempaa lahjaa ei ole olemassakaan.

8. Runsaudella huomioiva
Antamiasi lahjoja ei voi sanoa vaatimattomiksi, sillä niissä on yleensä runsautta tai rahallista arvoa. Yksittäisen pipon sijaan käärit pakettiin piposta, kaulaliinasta ja hanskoista koostuvan kokonaisuuden. Tuliaisiksi ei riitä pelkkä serviettipakkaus, vaan tuliaiskoriin on pakattu sen lisäksi kynttilät, keksit, juustot, viikunat ja hillot. Ja jos taloudelliset resurssit vain antavat myöten, rakkaasi ovat kyllä auton tai purjeveneen arvoisia.

9. Kauppakeskuksen rauhasta aatonaattona nauttiva
Sinut löytää yleensä joululahjaostoksilta, kun muut jo paistavat kinkkua. Et ole hirveästi stressannut etukäteen, vaan luotat siihen, että viime hetkellä sinulla on paras tieto muiden toiveista ja lahjaodotuksista. Ja olet aina yhtä hämmästynyt, kun aatonaattona punaiset joulupyjamat on jo myyty loppuun.  Onneksi aina voi ostaa pyyhkeitä, kattiloita tai koruja. Tärkeintähän ei ole lahjan sisältö, vaan rakkauden osoittaminen.

Ihanaa ja rakkaudellista joulunaikaa sinulle!
t. Auli

Teksti on julkaistu myös Hidasta elämää -sivustolla

Ps. Tammikuussa 2019 julkaistaan kirjani Onni asuu jo sinussa – 9 tapaa olla onnellinen, jossa avaan persoonallisuustyyppien tapaa rajoittaa onnellisuuttaan sekä vapautua olemaan onnellinen.

Ps. Jos et ole vielä Iloversumin sähköpostilistalla ja  haluat saada aina tuoreeltaan tiedon uudesta mielenjumppaharjoitteesta, blogiteksteistäni tai koulutuksistani niin liity tästä linkistä. Saat liittymislahjana 5 tapaa rentouttaa aivot 60 sekunnissa -oppaan.
Iloversumin tietosuojaseloste

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet