Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.keskustelu.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.keskustelu.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0
Huolehditko muista enemmän kuin itsestäsi? / Iloversum

Huolehditko kaikista muista enemmän kuin itsestäsi? – Sinäkin tarvitset apuasi

22.12.2018

Hei rakas ystävä,

Oletko ihminen, joka nauttii muiden auttamisesta? Onko sinusta ihanaa tuntea itsesi tarpeelliseksi?

Oletko lämmin ja ihmisläheinen henkilö, joka aina huomioi henkilökohtaisesti jokaisen? Muiden seuraan tullessasi automaattisesti huomaat, missä mahdollisesti tarvitaan apua ja miten sinä voit auttaa. Sinulta liikenee myös kannustava lause tai myönteinen kommentti jokaiselle. Tunnistat muiden tarpeet ja toiveet herkästi ja teet mielelläsi tarvittavan niiden täyttämiseksi. Sinut tunnetaan sydämellisenä ihmisenä. Enneagrammi-persoonallisuusmallissa tyyliäsi kuvaa kakkonen.

Todennäköisesti sinua ohjaa uskomus, että sinun on oltava avulias ja ystävällinen, jotta voit tulla rakastetuksi. Vain laittamalla aina toisen tarpeet omiesi edelle uskot olevasi riittävän epäitsekäs, sillä eihän kukaan rakasta itsekkäitä ja epäystävällisiä ihmisiä. Sinä teet paljon muiden eteen ansaitaksesi hyvää kohtelua ja rakkautta. Huolehdit muista ja toivot, että myös sinusta huolehditaan.

Mutta vaikka kuinka yrität, niin joku kumma sisälläsi epäilee, teitkö sittenkään riittävästi. Huono omatunto on välillä seuranasi ja se kalvaa sinua herkästi, että sinun olisi sittenkin pitänyt olla vielä huomioivampi, palvelevampi ja avuliaampi. Tuo sisäinen ankeuttajasi tekee olosi tosi surkeaksi. Voit yön tunteina herätä pohtimaan, kiititkö riittävällä lämmöllä illan emäntää tai onnistuitko sittenkään antamaan riittävästi apuasi sitä tarvitseville. Huonommuuden aalto voi pyyhkiä ylitsesi. Niinpä yrität auttaa, huomioida, antaa ja rakastaa vielä enemmän.

Valitettavasti sisäinen ankeuttajasi vie sinua onnellisuuden – ja rakkauden – kannalta väärään suuntaan. Vaikka kuinka yrität, se ei tule koskaan olemaan täysin tyytyväinen. Se on luonut mielikuvan rakkaudesta, jota se yrittää sinulle myydä. Mutta mielikuva ei koskaan ole sama kuin aito asia.

Muistatko rakastaa ja auttaa itseäsi?

Aitoa rakkautta ei voi hyvilläkään teoilla ansaita tai saavuttaa. Sitä ei voi vaatia tai olettaa. Rakkaus ei ole palkinto, jonka voi voittaa. Rakkaus ei ole tavaraa, jota voisi kaupata tai vaihtaa. Aitoa rakkautta ei voi mitata tai punnita eikä se taivu sopimuslausekkeisiin. Puhdas aito rakkaus on vapaa kaikista ehdoista. Kukaan ei rakkautta omista eikä siten omastaan voi sitä jakaa muille, niinpä aitoa rakkautta ei voi myöskään saada tai antaa.

Aito rakkaus on energiaa, joka virtaa aina ja kaikkialla. Voimme ainoastaan avautua aidolle rakkaudelle. Tunnistaa sen olemassaolon ja antaa sen virrata esteettä.

Emme voi irrottaa itseämme rakkauden virrasta. Täyttyessämme rakkaudella rakastamme myös itseämme. Mutta rakkautta ei voi tuntea ilman itsensä rakastamista. Jos kiellämme rakkauden itseltämme, suljemme rakkauden portit myös muilta, koska rakkaus ei enää virtaa esteettömästi. Silloin jäljelle jää vain mielikuva rakkaudesta. Sen sijaan kun lempeästi ja hyväksyvästi rakastamme itseämme, huomamme myös muut ihmiset yhtä lailla rakastavasti. Aito itsensä rakastaminen ei ole itsekkyyttä, vaan se mahdollistaa rakkaudellisen yhteyden muiden kanssa.

Niinpä sinä avulias ja ystävällinen kanssaihmiseni, sinun tapasi tulla onnelliseksi on kuunnella itseäsi ymmärtäväisesti ja myötätuntoisesti. Tunnistaa omat tarpeesi ja toiveesi yhtä hyvin kuin muidenkin. Helliä ja hoivata itseäsi kuin parasta ystävääsi. Sinun porttisi onnellisuuteen on itsesi rakastamisessa.

Kun annamme rakkauden energian virrata, täytymme myös itse rakkaudella. Antamisen ja saamisen rajoilla ei enää ole väliä, koska aidolla rakkaudella ei ole suuntaa. Portti rakkauteen on avoinna läsnä olevassa sydämessämme. Rakkaus virtaa meissä aina ja kaikkialla, sillä se on todellisen minuutemme energiaa, joka ei koskaan lopu eikä häviä. Olemme vain täynnä rakkautta, joka säteilee kaikkialle, sillä ydinolemuksemme on tehty rakkaudesta.

Lämpimästi sinua ajatellen
Auli

Teksti on julkaistu myös Hidasta elämää -sivustolla

Ps. Tammikuussa 2019 julkaistaan kirjani Onni asuu jo sinussa – 9 tapaa olla onnellinen, jossa avaan persoonallisuustyyppien tapaa rajoittaa onnellisuuttaan sekä vapautua olemaan onnellinen.

Ps. Jos et ole vielä Iloversumin sähköpostilistalla ja  haluat saada aina tuoreeltaan tiedon uudesta mielenjumppaharjoitteesta, blogiteksteistäni tai koulutuksistani niin liity tästä linkistä. Saat liittymislahjana 5 tapaa rentouttaa aivot 60 sekunnissa -oppaan.
Iloversumin tietosuojaseloste

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet