Hullunhauska juhannus

19.6.2018

Hei rakas ystävä,

Äsken katsoin säätiedotusta ja totesin, että nyt tarvitaan ärmäkkää onnellisuusasennetta, jonka avulla sateinen juhannussää muuttuu ilon aiheeksi. Jokainen meistä tietää, että kyse on näkökulmasta ja päätöksestä olla iloinen, vaikka tulisi metri lunta. (Maailmankaikkeuden managerille tiedoksi: Tämä oli vain esimerkki, ei toive.)  Ja mikä parasta: Mitä surkeammat säät, sitä vahvemmat onnellisuustreenit!

Niinpä tavoitteenamme on luoda

Hullunhauska Juhannus

Voit toteuttaa tämän myös haasteena juhannus- tai kesälomaseurueellesi. Jos joku valittaa säätä, muut saavat keksiä hänelle hassuttelutehtävän.

- Joka kerta, kun säät rupeavat harmittamaan, tee jotain hassua tai iloa tuottavaa. Esim. löydä kymmenen kiitollisuudenaihetta villasukistasi tai ota vauhdit riippukeinussa sateesta välittämättä. Muista: Säähän et voi vaikuttaa, mutta mieleesi voit, jos vain haluat. (Jos et halua, sekin on ihan ok. Sinulla on lupa nauttia myös harmituksestasi, jos se tuottaa sinulle jotain hyvää <3)

- Heittäydy mielihyvää tuoviin hetkiin. Keitä kuppi kuumaa kaakaota tai poimi itsellesi kukkia. Kaiva värit esille ja piirrä tai maalaa. Kääriydy peiton alle päiväunille tai lukemaan. Anna itsellesi lupa löhöillä, olla vain ilman suorittamista. Tunnustele, mikä tuottaisi minulle juuri nyt mielihyvää ja toteuta se.

- Leikkikää yhdessä. Kokemuksesta tiedän, että erityisesti aikuisilla on todella mukavaa, kun he porukalla heittäytyvät piilosille tai kirkonrottaa leikkimään. Miten toimii ruutuhyppely eteisen lattialla? Muistatko entisajan kuminauhatwistin? Entäs erilaiset pikkujoulujen seuraleikit. Niitä kannattaa ehdottomasti kokeilla juhannuksena.

- Soita onnellistavaa musiikkia. Jos teitä on enemmän, voisitte järjestää levyraadin. Ja ikiomat juhannustanssit kuulostavat todella houkuttelevalta vaihtoehdolta. Suosittelen erityisesti Gene Kellyn kappaletta I’m singing in the rain.

- Naura ääneen. Ja naura usein. Lue vitsejä tai katso komedioita. Huomaa tilannekomiikka.  Iloitse muiden kanssa. Hulluttele muiden iloksi.

- Anna itsellesi jokaisesta päivästä ainakin yksi hetki, jolloin voit heittäytyä ja hassutella mielin määrin. Jos ei julkisesti, niin hölmöile ainakin sisälläsi kikatellen.

Sillä leikkisyys ja elämän iloista nauttiminen onnellistaa meitä. Ja ne toimivat joka säällä.

Iloista ja lämmintunnelmaista juhannusta toivottaen

Auli jalassaan villasukat, joista olen kiitollinen

- koska ne ovat juuri sopivan ohuet – täydelliset kesävillasukat
- koska ne ovat ihana löysät – eivät purista mistään
- koska ne saa helposti potkittua pois jaloista
- koska ne ovat kauniin väriset – lempisinistä
- koska niissä on semmoinen perinteisen näköinen raidoitus
- koska ne sopivat erityisesti farkkujen kanssa
- koska pitkät varret pysyvät hyvin housun lahkeiden päällä
- koska toimivat loistavasti myös yösukkina
- koska nämä ovat lämmittäneet jalkojani jo useamman vuoden
- koska sain nämä lahjaksi eräältä asiakkaaltani

ps. Tämä teksti perustuu vuonna 2014 julkaistuun harjoitteeseen. Silloinkin luvattiin viileää juhannusta.

ps. Jos et ole vielä Iloversumin sähköpostilistalla ja  haluat saada aina tuoreeltaan tiedon uudesta mielenjumppaharjoitteesta, blogiteksteistäni tai koulutuksistani niin liity tästä linkistä. Saat liittymislahjana 5 tapaa rentouttaa aivot 60 sekunnissa -oppaan.
Iloversumin tietosuojaseloste

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet