Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/class/class.smarttemplate.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/iloversu/public_html/hallinta/php/hp_tietokanta.php on line 0
Luodaan kauneutta, ollaan kauneutta! / Iloversum

Luodaan kauneutta, ollaan kauneutta

13.5.2016

Hei rakas ystävä,

Juuri nyt on se aika vuodesta, jolloin luonto ympäröi meidät suunnattomalla kauneudella. Puut viheriöivät, mitä erilaisempia kukkia puhkeaa esiin, linnut livertävät ja jopa sää on suosinut suloisuudellaan.

Kauneutta kokiessamme olemme ikään kuin ulkopuolisia kauneuden havainnoija. Jotta voimme nähdä tai kuulla kauneuden, joudumme pysähtymään arkikiireidemme keskeltä pieneksi hetkeksi. Kauneuden havaitseminen saa meidät läsnä oleviksi kulloiseenkin hetkeen. Aivan kuin kauneus toimisi meille muistutuksena pysähtymisestä ja tietoisuudesta. 

Kauneuden kokeminen, sen äärelle pysähtyminen, on todella tärkeää hyvinvoinnillemme ja onnellisuudellemme.  Sen on jopa todettu lievittävän stressiä*.  Kauneudessa mielemme saa lepotauon ja sydämemme iloitsee.

Kun annamme itsellemme luvan uppoutua kauneuteen, kauneus voi myös herkistää, jopa kyyneliin saakka. Koemme jotain niin suurenmoista, ettei sitä kykene sanoilla kuvaamaan. Hetkisen ajan kauneus on niin paljon enemmän kuin oma mielemme. Kauneus kuiskaa meille jostain itseämme suuremmasta.

Sen lisäksi, että havaitsemme kauneutta tai että herkistymme kauneudesta, me voimme myös luoda kauneutta. Samalla kun olemme aktiivisia toimijoita, säilytämme kuitenkin myös tarkkailijan arvostavan roolin. Silloin ikään kuin toimimme kauneudessa.

Nytpä ehdotankin, että tulevan viikon ajan LUOMME KAUNEUTTA.  Mielesi saattaa jo kapinoida vastaan, ettet osaa, ettet ole taiteilija. Mutta sitä ei kannata uskoa. Jokainen meistä luo koko ajan, pitkin päivää kauneutta ympärilleen. Nyt tuodaan siihen vain tietoisuus mukaan, jotta pystymme kokemaan vahvemmin ja juurruttamaan kokemuksen syvemmin mieliimme.

Anna kauneudelle mahdollisuuksia arjessasi. Asettele hedelmät kauniisti kulhoon. Juo kahvisi kauneimmasta kupistasi. Poimi luonnosta kukkia tai kaunis oksa maljakkoon tai erikoisen muotoinen kivi työpöydällesi. Tiedosta, että juuri sinulla on mahdollisuus luoda kauneutta.

Yllätä itsesi löytämällä ihan uusia tapoja luoda kauneutta. Kokeile, voiko pyykit ripustaa kauniisti. Löytyykö imuroinnin liikekieleen sulokkuutta? Suihkussa käydessäsi huomaa, millaista kauneutta sinä ja virtaava vesi saattekaan aikaan.  Tiedosta, että juuri sinä luot kauneutta.

Tee myös kauniita tekoja muille ihmisille. Keitä kuppi kahvia väsyneelle. Lähetä kortti tai viesti ystävälle. Kuuntele huolia ja lohduta surevaa. Jaa onnistujan ilo ja innostus. Ole läsnä ja arvosta toista juuri sellaisena kuin hän on.  Tiedosta, että ihmissuhteissa juuri sinä voit luoda kauneutta.

Luo kauneutta myös ajatuksillasi ja puheillasi. Katsele ympärilläsi kulkevia ihmisiä ja löydä kauneus heistä jokaisesta. Ajattele kohtaamisistasi ihmisistä hyväntahtoisia ajatuksia.  Kerro kaunista ja hyvää toisista ihmisistä. Jaa facebookissa vain kauniita tarinoita. Juttele kauniista asioista. Keskity myös mielesi luomiin tarinoihin ja kerro kauniita tarinoita itsellesi. Ja eritoten, kerro kauniita tarinoita itsestäsi. Sillä olet kaiken kauniin arvoinen. Olet kauneutta.

Kirjoitan tätä ystäväni kotona. Ja juuri nyt näen koneeni yli matolla nukkuvan kissan. Mikä rauha ja levollisuus tuohon asentoon sisältyykään. Koko kissa huokuu olemisen kauneutta. Annetaan olemisen kauneuden olla myös osa eloamme.

Kauneuttasi tervehtien,
Kaunista viikkoa sinulle toivottaen
Auli

*Rick Hanson Buddhan aivot

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin uutiskirjeen tilaaja ja haluat saada sähköpostiisi tiedon aina uudesta, viikoittain vaihtuvasta onnellisuusharjoitteesta, tilaa uutiskirje tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

cj 14.05.2016 02:06:35

Luodaan kauneutta, ollaan kauneutta


Kyllä olen samaa mieltä. Kirjoitin äsken kirjeen vanhalle työkaverille Suomessa, joka on nyt eläkkeellä. Hänestä en ole kuullut vuosiin mutta se ei estänyt minua kirjoittamasta hänelle kuulumisistani. Ehkäpä saan iloisen kirjeen, kortin häneltä takaisin. Aika sen näyttää mutta tällä hetkellä tunnen onnellisuutta saatuaan hänelle kirjeen postiin :)

1  

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet