Ole rakastava ystävä itsellesi!

10.2.2017

Hei rakas ystävä,

Käykö sinullekin joskus niin, että huomaat olevasi kohtuuton itseäsi kohtaan? Ikään kuin ei kelpaisi pään sisäiselle tuomarilleen, vaan aina pitäisi olla parempi ihminen, saada aikaan enemmän, tehokkaammin, kauniimmin, luovemmin… Lista ei lopu koskaan, jos tuota päsmäriä rupeaa uskomaan.

Toisin kuin itsensä vertaileminen, arvosteleminen ja vähätteleminen itseensä kohdistuva rakkaus ja myötätunto on lähtökohta voimaantumiselle ja sisäiselle vahvuudelle.

Harjoittaessamme ystävällisyyttä itseämme kohtaan löydämme kaivatut arvostetuksi ja rakastetuksi tulemisen tunteet. Koska rakkaudella ei ole suuntaa, itseäsi rakastamalla koet rakkautta ja täytyt rakkaudesta.  Lue lisää itsensä rakastamisesta Auliisti onnellinen –blogistani.

Ole rakastava ystävä itsellesi

Tulevalla viikolla joka aamu heti herättyäsi tee päätös, että tänään olen hyvä ystävä itselleni. Ystävä, joka kuuntelee ja ymmärtää, tukee ja kannustaa. Hyvä ystävä kertoo myös totuuden ja ajaa parastasi myös silloin, kun itse haluisi lepsuilla tai päästää itsensä liian helpolla. Hyvä ystävä on aina puolellasi.

Kutsu itsesi ystävänpäivän kunniaksi tee- tai kahvikupposelle. Anna aikaa itsellesi ja juttele sydämesi kanssa. Mitä sinulle sisimmässäsi kuuluu? Mistä olet kiitollinen tai tyytyväinen? Mikä innostaa? Tai mitä sydämesi juuri nyt haluaa tai kaipaa? Anna itsellesi juuri sitä, mitä sydämesi pyytää. Ole hyvä ystävä itsellesi, sillä lempeää ja hyväksyvää rakkautta meistä kukaan ei saa liikaa. Sinä ja sisimpäsi olette ystävänpäiväjuhlan arvoisia.

Pysähdy tunnustelemaan päivän mittaan: Olenko nyt hyvä ystävä itselleni? Olenko itseni puolella? Tahdonko itselleni hyvää? Jos olisin hyvä ystävä itselleni, miten nyt toimisin? 

Ole hyvä itsellesi ja käytä noita kysymyksiä, jos sinulla on paha olla tai olet turhautunut, pettynyt tai ärsyyntynyt. Tai jos koet painostusta tehdä jotakin. Tai jos huomaat, ettet toimi oman etusi tai hyvinvointisi mukaisesti, esim. jäät tuijottamaan TV:tä, vaikka tiedät tarvitsevasi hyvät yöunet.

Jos ja kun saat mielen tuomarisi kiinni itse teosta arvostelemasta ja vähättelemästä sinua, näe hänet sielusi silmin pienenä kutistuneena oliona. Hymyile hänelle myötätuntoisesti ja kerro mielessäsi ymmärtäväsi hänen huoltaan. Parhaansa hänkin yrittää, mutta hänen työkalunsa eivät aina ole vaan kaikista toimivimmat. Anna myötätunnon, hyväksynnän ja rakkauden virrata häntä kohti, aivan kuin rakastat pientä lasta tai lemmikkieläintä.

Illalla vielä ennen nukahtamista voit hengittää muutaman kerran tietoisesti ja rauhallisesti. Sen jälkeen kuvittele eteesi itsesi pienenä lapsena. Voit ottaa pienen itsesi jopa syliisi. Kerro hänelle, että toivot kaikkea hyvää hänen elämäänsä. Ja tunne miten rakkaus sinusta leviää ja ympäröi pienen minäsi kokonaan.

Ja kun pidät hyvää huolta itsestäsi ja olet rakastava, myötätuntoinen ystävä itseäsi kohtaan, sinun on helpompi olla sitä myös muille.

Rakastavaa ystävänpäivää toivottaen

Auli

ps. Jos et ole vielä Ilon ja onnellisuuden kuntosalin sähköpostilistalla ja  haluat saada sähköpostiisi aina tuoreeltaan tiedon uudesta mielenjumppaharjoitteesta, niin liity tästä linkistä. Saat nyt liittymislahjana 5 tapaa rentouttaa aivot 60 sekunnissa -oppaan.

Kommentoi   (0) Kommentit

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kommentoi

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Tervetuloa Ilon ja onnellisuuden kuntosalille!

Ilon ja onnellisuuden kuntosalin tavoitteena on tukea säännöllisessä mielen jumppaamisessa ja onnellisuuden harjoittamisessa. Vain säännöllisesti ja tietoisesti onnellisuutta harjoittaessa opimme hallitsemaan mieltämme siten, että onnellisuuden valitseminen on mahdollista kussakin hetkessä. Oleellista on itse hallita mieltään, eikä päinvastoin.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje


Täytä alla olevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, niin lähetän sinulle tiedon viikottaisista harjoitteista, sekä muista ajankohtaisista asioista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
 
 

Aiemmat onnellisuusharjoitteet